Свлачище затруднява движението по пътя Смолян – Асеновград
Свлачище затруднява движението по пътя Смолян – Асеновград / netinfo

Паднали камъни по пътя Смолян-Асеновград затрудняват движението по отсечката в района на село Средногорци. Екипи на гражданска защита разчистват трасето, съобщиха от Областно пътно управление Смолян. В момента там вали слаб дъжд, а пътищата са мокри и хлъзгави. В областта никъде няма въведени ограничения.

Заради съществуваща опасност от падащи камъни по пътищата, Батак - Доспат, Варвара - Костандово, Пещера - Широка поляна, и Белово - Юндола, превозните средства могат да се движат само в дясната лента.  

Пътищата в по-голямата част на страната са мокри и заснежени. Дъжд превалява в района на град Видин, Смолян, Провадия и Старо Оряхово. Намалена видимост до 100 метра заради мъгла има в района на Павел баня, Казанлък, Шипка и Мъглиж.
Забранено е преминаването на моторни превозни средства с ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан, пътя Пещера-Батак, Доспат, Белово-Юндола, Велинград-Сърница, Котел-Омуртаг, Сливен-Стара река, Сливен-Ичера и Шипково-Рибарица.
До 30 март 2010 година е в сила забраната за преминаване през прохода Шипка на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета с обща маса над 10 тона. Изцяло затворени са проходите Троян-Кърнаре, Арабаконак, Твърдица-Елена, Етрополе-Златица и Върбишки от 176 км до 200 км и пътя село Павел-село Совата.