Само с вериги през проходите в Смолянско
Само с вериги през проходите в Смолянско / Dariknews.bg

Въведени са ограничения през проходите "Рожен", "Пампорово", "Превала" и "Печинско". Всички автомобили трябва да се движат с вериги, а товарните  - без ремаркета и полуремаркета.  Ограниченията важат и за направленията  Смолян-Девин, Батак- Доспат, Доспат-Гоце Делчев и за района на язовир "Цанков камък".  Сняг вали в цялата  Смолянска област. Пътищата са заснежени и хлъзгави. Снеговалежът е интензивен, а видимостта намалена. Снежната покривка в Смолян е 10  см., а в Пампорово - около 15 см. Температурите са минусови.

Сняг вали в цялата пазарджишка област, съобщиха от Областно пътно управление. Снежната покривка по високите части на планините вече е над 3 см, пътищата се почистват и опесъчават в целия регион. Най-ниската температура, измерена тази сутрин, е в района на местността „Каратепе". Там термометърът е отчел -10 градуса.

По направлението Батак-Доспат е въведено ограничение всички автомобили да бъдат с вериги, а товарните автомобили трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета. До момента обстановката в пазарджишка област е спокойна.