Само 8 преработватели на срещата с руската фирма, която иска български консерви

Само 8 преработватели на срещата с руската фирма, която иска български консерви
Само 8 преработватели на срещата с руската фирма, която иска български консерви / Снимка: Даниела Ковачева

6 зеленчукопреработватели от областта и 2 от Стара Загора и Ямбол се срещнаха днес в Пловдив с мениджърите на руската фирма „Скарабей”, за да преговарят за съвместни бизнесотношения  в консервната промишленост. Контактът между двете страни бе осъществен със съдействието на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци и депутата от Коалиция за България Захари Георгиев.

 

Московските управители Елена Пестрякова и Алексей Пестряков презентираха своята дейност, която осъществяват в различни региони на Русия. Нашите бизнесмени поканиха руските мениджъри да посетят производствените им бази, за да се запознаят с асортимента. От руска страна обясниха, че в механизма на обезпечение при бъдеща обща търговия като гаранти ще участват банките.

 

Според Захари Георгиев на руския пазар продължават да съществуват перспективи за износ на родната продукция. За това обаче е необходима подкрепата на държавата, подчерта Георгиев.

 

Представителите на „Скарабей” увериха, че са открили търговска ниша в загубените за нашите преработватели в последните години пазари на бившите съветски републики и посочиха, че разполагат с огромна складова база, включително и хладилни камери, в Москва. Намеренията им са при положителен резултат от търговските преговори у нас да бъде създадено ООД, което да партнира от българска страна в сделките.

 

 След седмица главният мениджър на руската фирма  пристига в България, за да посети производствените бази на фирмите, участвали в днешната среща.