Пловдивските огнеборци получиха 34-метрова стълба
Пловдивските огнеборци получиха 34-метрова стълба / Dariknews.bg

Министерството на вътрешните работи показа, че има държава с  организацията и действията си на границата ни с Гърция. Това  заяви в Пловдив главният секретар на на МВР гл. комисар Калин Георгиев. Службите на МВР са  част от оперативния състав, създаден със заповед на премиера Бойко Борисов и  участват в контрола за опазването на обществения ред и осигуряване на спокойствието на шофьорите на, които чакат на границата от българска страна, каза още гл. комисар Калин Георгиев. Той бе категоричен, че  благодарение на добрата организация на служителите на "Гранична полиция" и на "Криминална полиция" не са допуснали  да се извършат кражби и рекет спрямо чакащите, каза още Калин Георгиев.

В Пловдив гл. комисар на Георгиев обяви още, че подкрепителни  пунктове с вода и сандвичи , създадени от „Гражданска защита" и БЧК, освен на блокадата вече има и на КПП Русе и Видин. Тази нощ там са паркирани 27 камиона. Главният секретар на МВР бе категоричен, че полицаите ще останат на невралгичните места докато е необходимо.

Калин Георгиев бе в Пловдив за церемонията по връчване на дарение от фирма „Либхер" за районната противопожарна служба. Пловдивските огнеборци получиха 34-метрова рециклирана, автоматична, пожарникарска стълба.

До началото на следващата година пожарните служби в страната ще бъдат оборудвани с 42-а нови автомобила, съобщи главен комисар Николай Николов, който е директор на Главна дирекция „Пожарна безопаснот и спасение" към МВР. Новите пожарни автомобили ще бъдат осигурени от проект по оперативна програма „Регионално развитие".

На тържеството днес присъстваха още директорът на ОДМВР-Пловдив гл.инспектор Тодор Чонов и областният управител Иван Тотев.