/ Снимка: Дарик, архив
Безвъзмездно финансово подпомагане от близо 16 милиона лева ще получи Община Пловдив по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020. Средствата са предназначени за изграждане на нова детска градина на ул. „Богомил”, основен ремонт и реконструкция, внедряване на мерки за енергийна ефективност, облагородяване на дворни пространства, изграждане на спортни площадки и съоръжения. Различните мерки засягат СУ „Любен Каравелов” , ДГ „Снежанка”, ДЯ „Детски смях”, ДГ „Перуника”.

В цялата страна близо 624 млн. лв. са предвидени в Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. за рехабилитация на материално-техническата база на образователната инфраструктура. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в Гранитната зала на Министерски съвет.

„Радостно за Пловдив е реализирането на тези проекти, които създават по-добри условия за учене. Освен това те допринасят за засилване на научната дейност в университетите, а в ПГХТТ се закупува и ново оборудване. Една от целите ни е да направим професионалните гимназии привлекателни за децата”, заяви кметът Иван Тотев.