/ netinfo

С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика днес от 11 часа в Пловдив ще бъде отбелязана 146-та годишнина от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски. Един час преди това в църквата „Св. Св. Петър и Павел“ ще бъде отслужена панихида.

Слово пред паметника ще произнесе Христо Христов от Общински комитет „Васил Левски“ Пловдив, а водещ на възпоменателното честване ще е актрисата от Драматичен театър – Пловдив – Мария Генчева.

В церемонията по традиция  ще участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон – почетна рота, военен духов оркестър и венценосци,  членове на Общински Комитет „Васил Левски”, Пловдив и Комитет „Родолюбие”.

В общоградското възпоменание и полагането на венци и цветя ще се включат кметът на Община Пловдив Иван Тотев, председателят на Общинския съвет Савина Петкова, Областният управител Здравко Димитров, заместник-кметове и представители на общинската администрация и Областната управа, кметове на райони, общественият посредник на Пловдив, командването на пловдивския гарнизон, представители от армията, църквата, образователни и културни институции, политически и обществени организации, граждани и медии.