Отрицателен тест за дрога на затворника с амфетамина
Отрицателен тест за дрога на затворника с амфетамина / netinfo

Няма нарушения в охранителния режим на пловдивския затвор, въпреки че само последните 2 седмици са доказани три случая на употреба на наркотици от затворници, а в килията на излежаващия присъда за изнасилване бизнесмен Красимир Къртев бяха открити 100 хапчета амфетамин. Това заяви в съдебната рубрика на Дарик радио “Темида” заместник-началникът на затвора Божил Иванов по повод подготвяния от Окръжна прокуратура сигнал до правосъдното министерство за нарушения при охраната.

Според Иванов положителните проби са дадени от лишени от свобода на по-лек режим, а тестът за употреба на дрога на Къртев е отрицателен. Заместник- директорът на затвора изрази личното си мнение, че излежаващият присъда за изнасилване бизнесмен не е продавал амфетамина, но не успя да обясни как и с каква цел синтетичният наркотик се е оказал в килията му. Иванов бе категоричен, че в останалите 3 случая със сигурност няма замесени служители на затвора, защото дрогата не е била внасяна вътре. Припомням, че по случаиет са заведени преписки срещу четиримата лишени от свобода.

Преместването на ареста в бившето поделение на Транспортни войски след нова година ще облекчи драстично пренаселеността на затвора, която е 200%, каза още Колев. В момента над 350 арестанти чакат присъди в пловдивския затвор, където на едва човек се падат едва по 2 кв.м площ. 3000 лева са вложени в остъкляването на помещения и килии в последните 2 месеца, ремонтирани са и 14 килии и техните санитарни възли в едно от крилата на затвора.