Йордан Иванов
Йордан Иванов / netinfo
"Това е и опит да се прикрие факта, че в продължение на 8 години управлението на ГЕРБ натика пловдивската културна общност в ъгъла“, заяви още за Дарик председателят на ДСБ в града на тепететата Йордан Иванов
Спектакълът за откриването на Пловдив - ЕСК 2019 е нескопосан опит с няколко милиона и с една огромна сцена, която междувпрочем беше прекрасна, да бъде прикрита липсата на добър вкус в пловдивските управници. Това е и опит да се прикрие факта, че в продължение на 8 години управлението на ГЕРБ натика пловдивската културна общност в ъгъла“. Това заяви председателят на ДСБ в града на тепететата Йордан Иванов в ефира на най-новата рубрика на Дарик радио Пловдив „Ако бях кмет“.
 
Периодично ще ви срещаме с досегашните и бъдещите кандидати за кмет на Пловдив, като най-общо казано, ще търсим тяхната визия, идеи и проекти за развитието на града. Логично стартът на „Ако бях кмет“ е с Йордан Иванов, защото е първият, заявил официално участие в предстоящите местни избори.
 

Спектакълът за откриването на Европейска столица на културата той е наблюдавал сред публиката с приятели. Казва, че денят е много важен за града, бил е щастлив и поздравява всички пловдивчани за домакинството на града като ЕСК, но не крие че по отношение на спектакъла е със смесени чувства.
 
Видяхме непреходни български изпълнители, видях радостта в очите на хората, в това число и на хората около мен. От друга страна обаче, видях малко пловдивска култура. Дълбоко се надявам, че проектът ще бъде успешен и от тук нататък ще се случват само хубави неща за града“, коментира още Иванов.
 
По думите му, по време на откриващото събитие е трябвало да се видят архитектурните шедьоври на града, на пловдивската културна история в лицето на Начо Културата, Георги Божиов – Слона и на всички останали големи пловдивски творци.
 
Според Иванов, всичко което се случва, води до тежък имиджов проблем на Пловдив, особено след като Прокуратурата започна разследване на средствата, похарчени за откриващото събитие на ЕСК.
 
Затова настояваме Иван Тотев да си подаде оставката – не по лични причини, а защото това е проект на Пловдив, а не на ГЕРБ“, категоричен е председателят на ДСБ в града на тепететата Йордан Иванов.

И още - за ромите и незаконното строителство, за трафика и големите проекти на Пловдив, за статуквото и за предстоящите избори европейски, местни, а защо не и парламентарни - чуйте от разговора на Искра Койчева с Йордан Иванов.

Цялото интервю чуйте на страницата на Дарик бг.