Нови паркове, тенис кортове и зимна пързалка в Тракия до 2011
Нови паркове, тенис кортове и зимна пързалка в Тракия до 2011 / netinfo
Целогодишна зимна пързалка, тенис кортове, игрище за пейнтбол и алея за джогинг ще са само част от спортните съоръжения, които ще включват двата нови парка в ж.р. Тракия – зад паметника на Кан Крум и на Лаута, за изграждането на които районната администрация ще работи услилено през следващите години.

Това стана ясно по време на публичния отчет на кмета на района Гиньо Матев. Той е първият сред кметовете на града , който представи пред жителите на района информация за свършеното от него и служителите му през първата година от мандата.

Матев не скри, че нито един от започнатите проекти все още не е завършен, но изрази оптимизъм, че много от тях ще бъдат финализирани до края на мандата му като районен кмет на най-новия жилищен район в Пловдив. Основни приоритети са за изграждането на 72 дка парк зад паметника на Кан Крум, за който ще са необходими близо 7 млн. лева, цялостното съживяване на Ботаническата градина, храмът „Княз Борис I Покръстител”, облагородаване на парк „Лаута”. Двете нови и модерно оборудвани детски градини се очаква да бъдат открити още през януари 2009 година.

След отчета, присъстващите жители на „Тракия” се обърнаха към кмета със своите въпроси, които дадоха на Гиньо Матев насоки за програмата на администрацията му през следващата година.

/Чуйте още от прикачения звуков файл /