Мъж почина след побой, след като бил изписан от болница
Мъж почина след побой, след като бил изписан от болница / netinfo
42-годишен мъж от пловдивското село Богданица е починал след побой три часа, след като е бил изписан от асеновградската болница, съобщиха от полицията.

42-годишният Милен Николов е бил пребит с ритници и юмруци от трима съселяни пред местната сладкарница в петък по обяд. Около 15,30 ч той е приет във филиала на Центъра за спешна помощ /ЦСМП/ в Асеновград и пратен за консултация в болницата, за да се прецени дали да бъде хоспитализиран, показа проверка на Дарик.

Роднини твърдят, че въпреки оплакванията за болки в сърдечната област, на Милен са били направени само рентгенови снимки за евентуални счупвания и той е бил пратен у дома. След това пребитият дори е бил разпитван, казват близките му.

Причината за смъртта му се установява от съдебните лекари. От ЦСМП – Пловдив твърдят, че техният екип в Асеновград няма вина, защото е пратил пациента за консултация в местната болница. От там отказват коментар по случая.

В ареста на РПУ-Асеновград за 24 часа са задържани други трима роми от Богданица, заподозрени в извършване на побоя. Според съседи това са 54-годишният Дечо Дечев и синът му Иван, както и мъж на име Васил. Причина за скандала е стара вражда между два ромски рода.