Кашони със списъци в “Столипиново”
Кашони със списъци в “Столипиново” / netinfo
Откровена агитация в полза на две листи констатира екипа на Дарик в училище “Найден Геров” в “Столипиново” около 15 ч. В двора на училището се скандираше високо името на една от политическите сили, а млади момчета посрещаха избирателите с шапки с логото на партията. Групата носеше и списък, както и голям кашон, но се разпръсна светкавично при появата на репортери.

Друга група посрещаше възрастните избиратели още извън училищния двор и им показваше от сгънати бюлетини кой номер бюлетина трябва да пуснат, видя екипът на Дарик. По - рано по подобни жалби на застъпници от секции в същото училище е викан и полицейски патрул, но по време на проверката не констатирахме подобни груби нарушения на изборния закон, коментира пред Дарик председателят на 16-а РИК Наташа Ценева.

74-годишен мъж, запасан с домакински нож на кръста, се е опитал да влезе да гласува в избирателна секция в училище “Любен Каравелов” в Пловдив. Полицаи са извели от сградата дядото, който е бил във видимо нетрезво състояние, и са иззели ножа.