Излизат списъците с приетите на второ класиране студенти в МУ
Излизат списъците с приетите на второ класиране студенти в МУ / meduniversity-plovdiv.bg

Списъците с приетите на второ класиране в осемте бакалавърските програми на Медицинския университет в Пловдив ще бъдат изнесени днес. Активността при записването след първо класиране в тазгодишната кампания е по-висока в сравнение с предходната. Повече от половината места в осемте специалности са запълнени, констатираха от учебния отдел на висшето заведение.

Останалите свободни места за прием след първото записване в професионален бакалавър „Помощник фармацевт" са 20, 12 в „Зъботехник", 15 в „Инспектор по обществено здраве", 18 са в „Рехабилитатор", 10 в „Рентгенов лаборант" и само 9 в „Медицински лаборант". 48 редовни студенти са се записали в бакалавърската степен на специалността „Медицинска сестра", а в „Акушерка" - 8.

Кандидатите, които желаят да се запишат след второ класиране, могат да го направят от 24-ти до 26-ти август в учебните отдели на факултетите, в които са приети. Студентите трябва да представят диплома-оригинал за завършено средно образование, медицинско удостоверение, издадено от личния лекар, удостоверение от Районния психо-диспансер по местоживеене, лична карта и снимки.

Кандидат-студентите, които са приети в съответните специалности, но не са се записали в определените срокове отпадат от следващите класирания и не придобиват права на студенти, предупреждават от университета.