Главният финансист не знае за вдигнатия запор
Главният финансист не знае за вдигнатия запор / netinfo
Не съм запознат с решението на съда, от вас научавам, че е отменен запора на сметките на „Еко Глобал”, каза главният финансист на общината Марин Налбански, който Дарик откри за коментар, въпреки че е в отпуск. За да предприема някакви стъпки, трябва да юристите да видят решението на съда и мотивите за постановяването, допълни Налбански.

Както Дарик вече информира, със свое решение Пловдивският окръжен съд отмени запора на сметките на комуналната фирма „Еко Глобал”, който беше наложен на 21 март с решение на Районен съд по искане на Община Пловдив.

Сметките на фирмата са били запорирани абсолютно незаконосъобразно, се казва в решението, постановено вчера. То е окончателно и не подлежи на обжалване пред друга инстанция.

Общината наложи запор на сумата от 1 мил., 800 хил. лева и прекрати договора за почистване на район „Южен”, сключен с „Еко Глобал”. Причината бе некачествено почистване на квартала. За да се избегне криза с боклука в района, почистването бе поверено на общинската фирма „Чистота” до провеждането на конкурс за възлагане на обществена поръчка за избор на комунална фирма.