Дани Каназирева: Срокът  за спиране на предварителното изпълнение за балите е 2 месеца
Дани Каназирева: Срокът за спиране на предварителното изпълнение за балите е 2 месеца / снимка: dariknews.bg

Съгласно официално удостоверение от „Български пощи" ЕАД, решението на МС за изпращането на 30 хил.тона софийски отпадъци на сметището в Цалапица е получено в пощенската станция в Пловдив на 18 септември 2010 г., а на 20 септември 2010 г.  е получено официално в община Пловдив. Това заяви независимият общински съветник Дани Каназирева след днешното си посещение в София.

Вчера стана ясно, че ВАС е оставил без разглеждане иска на община Пловдив за спиране на предварителното изпълнение на решението на МС за боклука. В мотивите си магистратите посочват, че жалбата на общината е недопустима, защото е подадена 2 дни след изтичане на срока за обжалване на постановлението. Според представените документи актът на МС, който е трябвало да бъде обжалван в 3-дневен срок е внесен в деловодството на община Пловдив на 18-ти септември.

Изключително странен е фактът, че „Български пощи" ЕАД издава официален документ на община Пловдив с дата 20-ти, и издава официален документ на Министерски съвет с дата 18-ти, допълни Каназирева.

Освен това явно, много бързайки с решението си, Министерски съвет е забравил да укаже срока за обжалване на допуснатото предварително изпълнение на акта. Според закона, при липса на указания,  срокът за обжалване се удължава с два месеца, категорична бе тя.

Жалко, тъжно и неморално е това, което се случва - уважавам българския съд и моите колеги, но съзнавам на какъв натиск са подложени те в момента. Истината обаче е, че решението се политизира. Това е бил най-лесния и бърз начин община Пловдив да бъде елиминирана, коментира още Дани Каназирева.