Есенен панаир в Пловдив
Есенен панаир в Пловдив / снимки: Кирил Кирилов
панаир
94675
панаир
  • панаир
Министър-председателят Бойко Борисов откри 73-тото издание на Международния технически панаир в Пловдив. Той подчерта, че изложението се разширява успоредно с нарастващото желание за повече инвестиции у нас. Като основни пунктове премиерът посочи ръста на икономиката, ниските данъци и политическата стабилност.

Министърът на икономиката Емил Караниколов обеща, че на следващото панаирно изложение ще има представители на Българската банка за развитие, на Програмата за иновации и конкурентоспособност и на Агенцията за малки и средни предприятия.

Бойко Борисов: Близо 11% е повишението на доходите в страната

На последното издание на Международния есенен панаир могат да се видят сензационни изобретения, превърнати в практични решения за индустрията и бита. В него участват над 600 изложители от близо 40 държави.

Фирмите демонстрират модерни продукти и услуги от областта на електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, водния сектор, информационните технологии, роботиката и автоматизацията, транспорта и автосервизното оборудване, машиностроенето, строителството, химическата промишленост, автомобилната индустрия.

Борисов: Уж асфалт не се яде, ама всички само за пътища питате

Есенен панаир в Пловдив
netinfo


Над 40 новости се състезават в Конкурса за златни медали. Сред тях е българска иновация от европейски мащаб, която може да спаси хиляди автомобили от спиране заради отделяните вредни газове.

Борисов: Най-ценното за една държава е, когато има производство и индустрия

На изложението участват представители от над сто бранша. Очакват се близо 45 000 посетители от България и Европа да разгледат десетте специализирани изложби.  

Чуйте и от приложеното аудио.