11 лица са задържани с полицейски заповеди за 24 часа след в мелето на стадион „Лаута“ в Пловдив. Цифрата беше посочена от полицията в града под тепетата.

За охраната на футболната среща между отборите на ПФК „Локомотив Пд” и ПФК ЦСКА - София, ръководството на клуба домакин е ангажирало частна охранителна фирма. В ОДМВР – Пловдив е постъпило официално писмо, че полицията няма да бъде ангажирана с охраната на мача, а ще охранява обществения ред в района около стадиона и подстъпите към него.

След възникване на инцидента през първото полувреме на футболната среща между агитки на двата отбора, е подаден сигнал от делегат на БФС и представител на частната охранителна фирма до ръководителите на полицейските сили, разположени в зоната на стадиона.

В резултат на предприетите незабавни действия полицейските служители са овладели ситуацията, сбиването е прекратено и са предотвратени по-тежки последици. Задържани са 11 участници в конфликта, привърженици и на двата футболни отбора. Спрямо тях ще бъде приложена цялата строгост на закона.

Предвид факта, че футболната среща е от категория “рискови”, полицейските сили бяха позиционирани непосредствено до стадиона. Това допринесе за бързата им реакция при овладяване на ситуацията
, съобщиха още от пловдивската полиция.

Нахлуване на терена и сбиване между двете агитки прекъсна футболната среща между отборите на Локомотив Пловдив и ЦСКА София около  42-та минута при резултат 0:1 за „червените“.

Фенове събориха преградите пред гостуващия сектор и се сбиха на пистата.

След намеса на полицейски служители, които са охранявали зоната извън стадиона, конфликтът беше предотвратен без да има сериозно пострадали и мачът беше продължен.