/ МУ-Плевен
Днес ще излязат оценките от конкурсния изпит в МУ-Плевен по химия на кандидат-студентите за магистърските специалности "Медицина" и "Фармация", които могат да бъдат проверявани чрез електронната система на сайта или на място в Ректората. Зрелостниците, които желаят да кандидатстват за бакалавърските специалности, но не са успели да подадат документите си през юни, имат втори шанс да направят това.

Допълнителнителният период за подаване на кандидатстудентски документи е от 16 до 18 юли в зала 106 на Ректората.  Тестът по биология за бакалавърските специалности е на 23 юли.

700 кандидати ще се явят на изпита по химия за „Медицина“ и „Фармация“ в МУ-Плевен

За поредна година Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) заложи на успешното провеждане на предварителна изпитна сесия за кандидат-студенти през март и април 2018 г., резултатите от която имат еднаква тежест в балообразуването като изнесените и редовните изпити по биология и химия.

Кандидатите за бакалавърските специалности могат да кандидатстват само с оценката по биология от държавен зрелостен изпит или с оценка от друга матура по избор, без да се явяват на изпит.

МУ-Плевен стартира прием с повече места по държавна поръчка за специалностите „Медицина“ и „Фармация“

Медицински университет предлага обучение за общо 513 студенти-първокурсници в 14 специалности, 4 магистърски и 10 бакалавърски програми в 5 професионални направления – медицина, фармация, здравни грижи, обществено здраве и социални дейности. Обявените места за специалност "Социални дейности" са за обучение срещу заплащане, като кандидатстването се осъществява при условията за бакалавърските специалности.

С Решение на Министерски съвет № 341/21.05.2018 г. е утвърден броят на приеманите за обучение студенти и докторанти във висшите училища за учебната 2018-2019 година. В МУ-Плевен са увеличени местата за прием на студенти по държавна поръчка за специалностите "Медицина" (120), «Фармация» (60), "Медицинска сестра" (70), "Помощник-фармацевт" (21), "Медицинска рехабилитация и ерготерапия" (40) и "Медицинска козметика" (15).

Красимир Вълчев: Инвестициите на МУ-Плевен го правят много желано висше училище/СНИМКИ/

За първа година Медицински университет проведе изнесени предварителни изпити за бакалавърските си специалности. В градовете Монтана и Видин кандидатит-студентите имаха възможност да се явят на тест по биология за 9 специалности на висшето училище, водещи до придобиване на степен "Бакалавър" и "Професионален бакалавър".

Решението за изнесените изпити в тези области произтича от доказано най-високия процент кандидати от тези региони. Явявайки се на изнесените изпити, гимназистите получиха оценка, която е равностойна на резултатите от предварителната и редовната сесии.