nagradi
nagradi / dariknews.archive
"Този проект е сред най-успешните, по които Министерството на младежта и спорта е работило през тази година. Самият факт, че министър и зам.-министър връчат наградите, е израз на уважение към това, което сте направили. Пожелаваме ви да продължавате по същия път, защото имаме нужда от  такива кампании, за да стане светът около нас по-хубав, с по-малко агресия. Тази мисия, в която сте се включили, се надявам ще продължи и в бъдеще“.
Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев при откриването на церемонията за награждаването на участниците в конкурса “Спортувай с послание“, който е част от проекта на асоциация "Докосни дъгата" "Младите хора - Бъдещето на България - това сме ние". Министър Кралев връчи наградите заедно със своя заместник Ваня Колева.

nagradi
dariknews.archive

Проектът се финансира от ММС по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2018 г.
В рамките на близо три месеца на официалната страница на проекта във фейсбук със свои снимки и послания се включиха ученици на възраст от 15 до 19-годишна възраст от цялата страна. Инициативата подкрепиха и редица успели български спортисти.
Петимата ученици, чиито снимки са събрали най-много харесвания, получиха специална награда от официалния партньор на конкурса. Сред тях са и двама спортисти от Плевен – Мирела Йолова и Ивет Горанова.

nagradi
dariknews.archive

„Благодаря Ви, че участвахте в този проект, който е един от най-успешните за тази година. Много е важно, колкото се може повече млади хора да се включват в подобни кампании за борба с агресията и различните зависимости. Ние вярваме, че реализирането на дейности с превантивен характер и включването на спорта като основен инструмент за превенция ще съдействат за справяне с тези проблеми и ще насърчат младото поколение към здравословен и физически активен начин на живот“, заяви министър Кралев.

nagradi
dariknews.archive

Председателят на асоциация "Докосни дъгата" д-р Денислава Ангелова благодари на Министерството на младежта и спорта за подкрепата и на всички младежи, които са се включили в конкурса.

nagradi
dariknews.archive

Благодарствени грамоти получиха и медиите, които са подкрепили безвъзмездно проекта.

nagradi
dariknews.archive
   
От името на Ивет Горанова, наградата за участието й в конкуурса "Спортувай с послание" получи нейният треньор - сенсей Русалин Русанов, който е президент на КБИ"Петромакс" - Плевен. За медиите той обясни, че Ивет не е в България поради нейни участия в различни състезания в света във връзка със събирането на необходимия брой точки за участие в Световното първенство през 2019-та г. 

nagradi
dariknews.archive

Проектът “Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние” обхваща общините Варна, Кърджали, Плевен и Шумен, а сред основните му акценти са темите “Насърчаване на здравословен начин на живот”, “Превенция на различните форми на зависимости” и “Превенция на агресията сред младите хора”. Той е насочен към младежи на възраст от 15 до 19 г.

nagradi
dariknews.archive

В рамките на проекта се реализираха редица дейности, създаващи условия за подкрепа и мотивация, за личностно развитие на всеки участник, чрез провеждане на обучения и четири тематични форума на тема “Агресия, насилие, зависимости и последици”; организиране и провеждане на спортни прояви, организиране и провеждане на обучения, посветени на здравословния начин на живот; провеждане на информационни кампании, насочени към превенция на агресията и насърчаване на здравословния начин на живот.
През месец август, в рамките на проекта, се осъществи и събиране на водещите футболни клубове в страната, които се обединиха срещу агресията и футболното хулиганство.

nagradi
dariknews.archive

Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта, по която е проектът, се реализира за втора поредна година. Осигурените по нея средства са в размер на 2 000 000 лв.
Целите на Програмата са ориентирани към превенция на различните видове зависимости и/или агресия, с което да се подобрят качеството на живот и средата, в която живеят и общуват младите хора в България. През 2018 година по нея се реализират проекти на 43 организации.

mms
dariknews.archive

mms
dariknews.archive