Ще обсъждат иновации на Регионална конференция в Плевен
Ще обсъждат иновации на Регионална конференция в Плевен / netinfo

Регионална конференция за иновации организират Областна администрация Плевен и Северен централен агротехпарк, информират от пресслужбата на Областната управа.

Конференцията е пилотна инициатива за изпълнение на Плана за действие на Регионалната иновационна стратегия, приети на заключителния форум по проект “РИС МИЗИЯ БГ” през септември миналата година. На форума ще присъстват представители на бизнеса, науката, неправителствени организации и на местните и регионалните власти от осем области от Северозападния и Северен централен райони за планиране. Те ще търсят решения за разширяване на разбирането за иновации и повишаването на иновационната култура в общия регион.

Целите на Регионалната конференция за иновации са да се повиши обществения интерес и осведомеността за иновациите, ползите от партньорството между науката и бизнеса и възможностите за бързо внедряване на нови идеи в практиката. По вереме на форума ще бъдат поставени и основите за трайно сътрудничество между бизнеса, науката, образованието и местните и регионални власти. Лектори по темите, които ще се обсъждат са представители на Мрежата на иновативните региони в Европа, експерти от Министерството на икономиката и енергетиката, Министерството на образованието и науката, Министерството на земеделието и продоволствието и експерти на Регионалната агенция за регионални иновации “Мизия”.

Конференцията ще се проведе на 16 януари от 9.30 часа в зала “Плевен”.