topal objad
topal objad / obshtina guljanci
От 20 юни 2016 г. Община Гулянци  изпълнява проект „Топъл обяд” по процедура на директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Осигуряване на топъл обяд“, финансирана по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

В изпълнение на проекта 150 лица в неравностойно положение от всички населени места на общината получават обяд всеки работен ден. Ползвателите на услугата се сменят периодично, за да се осигури оптимално подпомагане на хората в крайна нужда.

В резултат на искане от Община Гулянци за анекс към договора, срокът на проекта е удължен за пореден път и хората ще продължат да получават топъл обяд до 2019 г. Порционът включва супа, основно ястие и хляб, а при реализиране на икономии и десерт. Храната се приготвя в кухнята на Социалния патронаж и се транспортира до населените места, където са създадени удобни пунктове за раздаването й.

Грижата за хората в неравностойно положение винаги е била сред приоритетите на общинското ръководство. Затова през последните години администрацията работи активно по различни проекти със социална насоченост.