/ Община Плевен
Едно от най-големите спортни събития тази година - „Световен ден на предизвикателството - България спортува 2018”, на 23 юни, събота, ще превърне Бригадирската поляна в парк „Кайлъка” в най-голямата градска спортна локация.

Събитието е посветено на активния живот в модерна градска среда, което представя на едно място най-обичаните, познати и нови спортни дисциплини. Всеки посетител има възможност да се включи и да участва безплатно в избран спорт, групова или индивидуална тренировка, както и да получи цялостна информация за правилно хранене и здравословен начин на живот.
  
Тази година „България спортува” ще е част от национална проява „Световен ден на предизвикателството”, организирана от Българска асоциация „Спорт за всички”. Денят е съревнование между градове и общини на държави от всички континенти.

Целта е широкото популяризиране на здравословния начин на живот чрез редовни занимания с физически упражнения, вид физическа активност или спорт. Това е възможност голям брой хора - без разлика във възраст, социален статус, с увреждания, в неравностойно положение, да участват в спортно занимание или конкретна физическа активност.
  
Плевен ще бъде домакин на "Ден на предизвикателството България спортува"

„България Спортува 2018” превръща част от избран градски парк в арена на различни спортни и тренировъчни активности. Отделни площи ще бъдат предназначени за силови  кръгови тренировки, а на други ще бъдат представени нови спортни активности - канго джъмпс, фристайлър, източни бойни изкуства и каникрос /спорт с куче/. Ще бъдат представени тренировки за ранно физическо развитие на деца до 12 години, тренировки за бременни, както и тренировки „Мама и бебе” за проследяване на физическото възстановяване при наскоро родили жени.
  
По време на „Плевен Спортува” ще бъде организиран Easy Credit Run & Ride Challenge, който ще стартира в 10.00 часа от две различни локации в града. Колоездачите ще се включат в надпреварата от начална точка читалище „Съгласие”,  а любителите на бягането и ходенето ще стартират от спирка „Моста” в началото на парк „Кайлъка”. Финалът на предизвикателството ще е на Бригадирската поляна, където ще има награди за първите финалисти.
  
За втора поредна година провеждането на „България Спортува” е обвързано с кауза за изграждане на фитнес на открито, пригоден за хора с двигателни увреждания. Генерален партньор на инициативата е Easy Credit, организатори са Община Плевен, Българска асоциация „Спорт за всички” и Crowncept816.