/ Локомотив
Локомотив (Русе) ще използва услугите на двама свои бивши футболисти за двубоите в Североизточната трета лига през пролетта. Това са железният бранител Джан Али и бързоногият Валентин Валентинов, които играе еднакво добре като атакуващ халф и като нападател.

И двамата вече са картотекирани в Зоналния съвет на БФС във Варна и ще бъдат на разположение на старши треньора на „железничарите“ Ивайло Кирилов за пролетните битки. Джан Али и Валентинов бяха част от тима на Локо (Русе) при възстановяването му през лятото на 2016-а година.

Заради невъздържаното си поведение и за хвърлена бутилка след показан директен червен картон на мач в Нови пазар през ноември 2016 г., Али бе наказан сурово от Дисциплинарната комисия към ЗС на БФС за една година да не участва в официални срещи. „Наказанието му изтече и сега отново може да играе футбол.

Имаме нужда от подсилване на защитата, така че реших да го вземем пак в нашия отбор. Надявам се, че Джан е имал достатъчно време да премисли грешките в поведението си на терена, и най-вече, че е успял да си извлече необходимите поуки“, коментира наставникът на Локо (Русе) Ивайло Кирилов. Валентин Валентинов пък се завръща в първия отбор на „железничарите“, след като през есента защитаваше цветовете на Ботев (Нови пазар), за когото вкара четири гола в шампионата на Трета лига.

На него ще се разчита да подсили локомотивската атака при напускането на Сонер Хюсеин. Младият централен нападател предпочете да играе в елитния „Дунав“ през пролетния полусезон. Още един млад футболист се раздели с „железничарите“ на паузата в първенството.

Халфът Мартин Георгиев, който изигра 14 срещи и отбеляза два гола с „червено-черния“ екип през есента в Трета лига, премина при юношите старша възраст на „Дунав“ и ще участаства с тях в елитната група до 19 години. Локомотив (Русе) ще поднови участието си в първенството на Североизточната трета лига с домакински мач в неделя, 25 февруари, от 14:00 часа. Съперник ще бъде Светкавица (Търговище).