Сдружение СПИНОК пробва да се регистрира на адреса на Окръжния прокурор, съдът му отказа
Сдружение СПИНОК пробва да се регистрира на адреса на Окръжния прокурор, съдът му отказа / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил, архив

Кюстендилският окръжен съд отказа да впише в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел Сдружение с обществено полезна дейност "Сдружение на пострадалите имуществено от недобросъвестните действия на община Кюстендил- СПИНОК". Заявлението е подадено от адвокат Ангел Ангелов. В него се посочва, че седалището на сдружението е на адрес- гр. Кюстендил, ул. "Гороцветна" №31, ет. 6

"На съда е ноторно известно, че на ул. "Гороцветна" №31 в гр. Кюстендил се намира Съдебната палата, в която се помещават единствено Районен и Окръжен съд Кюстендил, Окръжна прокуратура и ОЗ "Охрана". Още повече на 6- тия етаж са разположени кабинета на Окръжния прокурор, както и помещения заети от съдии, прокурори и съдебни служители.................- посоченият адрес на управление е недействителен", се казва в мотивите на съдия Мирослав Начев, председател на КОС- Кюстендил .

Зам. председателят на СПИНОК Ангел Ангелов е подал въззивна жалба до Софийския апелативен съд. С нея той иска решението да бъде отменено като незаконосъобразно, поради неправилно приложение на материалния закон и необоснованост.

"Няма пречка в сдружението на участват под каквато й да е форма, и в каквото й да е качество, и Окръжния прокурор, и съдии, и прокурори, и съдебни служители- с случая с израз на своята гражданска позиция........", пише в жалбата адвокат Ангелов.