/ Thinkstock/Getty Images
Окръжен съд-Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на 28-годишната Детелина В. Тя е привлечена от Окръжна прокуратура-Кюстендил, като обвиняема за убийството на П. Й. в бобовдолското село Мламолово.

ОП е внесла искане за определяне на мярка "Задържане под стража" за обвинените за убийствата в Кюстендил и Мламолово

От събраните по досъдебното производство доказателства, в достатъчна степен може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемата към престъплението, за което е обвинена, като предвиденото наказание е „лишаване от свобода“ за срок от 10-20 години.

Откриха мъртъв 62-годишен мъж от кюстендилско село

Въпреки чистото съдебно минало на обвиняемата, съдът счете, че предвид тежестта на престъплението, за което е привлечена като обвиняема и поведението й след деянието, са налице и другите две предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, а именно, че обвиняемата може да се укрие или да извърши друго престъпление.
 
Задържаха 28-годишна жена за съпричастност към убийство

Съдът няма впечатление за умствена недоразвитост на обвиняемата, за каквато пледира служебния й защитник адвокат Емил Атанасов и тя може да носи наказателна отговорност.

Определението може да се обжалва и протестира пред САС в 3-дневен срок, считано от днес.