Почтено и прозрачно управление отчете кметът на Бобов дол, след хаос и разруха, за финансова стабилност
Почтено и прозрачно управление отчете кметът на Бобов дол, след хаос и разруха, за финансова стабилност / netinfo

Просрочените задължения на община Бобов дол за последните две години са намалени с близо 2 млн. лв. За първи път от години общината разплаща всичките си текущи разходи, отчете мандатът си до момента кметът Грети Алексова. Тя припомни и тежкото икономическо наследство, заварено през 2007 г., в това число осчетоводени задължения за 2,206 млн. лв., дългосрочен дълг за 3,375 млн. лв. без лихвите и таксите по него и още един дълг от 1,627 млн. лв., изтеглен без решение на ОбС.

"С едно изречение - задлъжнялост, разруха и хаос. През тази година започваме да изплащаме и главницата по дълга като годишната й вноска е 830 000 лв. ", заяви Алексова.

Кметът отчете като успех възстановяване дейността на общинското предприятие БКС, за което бе осигурена безвъзмездна помощ от 300 000 лв. от МОСВ.

"Взехме нова техника, 400 контейнера, 2000 кофи и 100 кошчета. Няма имот без съд за смет. Рекултивирахме всички сметища, възстановихме дейността- озеленяване. Община Бобов дол за първи път е чиста и осветена", коментира Грети Алексова.

Бобов дол се появи на инвестиционна карта на България, благодарение на пълната липса на корупция на всяко ниво в администрацията и внимание към всеки инвеститор. Създадени са над 100 работни места, пише още в отчета на кметския екип за първите две години от мандата.