Депутатът Илиян Тодоров иска да се сложи край на педофилията в циганските квартали
Депутатът Илиян Тодоров иска да се сложи край на педофилията в циганските квартали / Дарик Нюз, архив

Педофилията трябва да се наказва със затвор, а не да се поощрява с детски надбавки, се казва в позиция на депутатът от "Атака" Илиян Тодоров, изпратена до редакцията на Дарик- Кюстендил. Той очаква и намесата на прокуратурата.
"Сватбата между 12 и 13- годишни деца в Кюстендил оприличава България на държава от Африка и бедната част на Азия. Абсурдно е да ставаме свидетели на поредната 12 годишна циганска родилка или булка източващи средства от бюджета, докато в същото време определени слоеве от обществото парадират за спазване на законността в страната. Виждаме протестиращи уж срещу системата, срещу т.н. политически елит, но не виждам ясно изразено гражданско недоволство и позиция осъждащи дългогодишната практика за системното нарушаване на българското законодателство в насока педофилията в циганските гета", коментира Илиян Тодоров. Според депутатът от "Атака", след 1989 г. циганската педофилия е станала обичайна практика в страната, но няма осъдени педофили.
"Наказателният кодекс и в частност чл.151 е кристално ясен. Колко осъдени цигани за педофилия са попаднали зад решетките? Напротив, държавата ги мотивира допълнително с изплащането на детски надбавки, в колосални за икономиката на България размери. Получава се абсурда, в който деца раждат деца. Деца, които издържаме всички ние! Аз не желая да отглеждам чрез данъците си невръстни майки и техните отрочета. Това е бизнес, от който вече пропищяха редица европейски държави. Закон има, няма кой да го прилага!", казва депутатът от "Атака".