Бебе бе използвано, за да се прикрие наркотрафик
Бебе бе използвано, за да се прикрие наркотрафик / ГКПП- Гюешево

Фрапиращ случай на използване на бебе за прикритие на наркотрафик, разкриха митническите служители на ГКПП- Гюешево. Те откриха, сряда вечер над 30 кг. марихуана, укрита в тайници на лек автомобил с албанска регистрация. Освен възрастните пътници, в колата е пътувало и момиченце на по-малко от 2 години. Суетенето около бебето е трябвало да отклони вниманието на митническите служители и да съкрати времето за проверка на колата. Въпреки това, автомобилът е проверен с митничарско куче, което е дало знак за укрита дрога, информират от Агенция Митници.
Задържани са двама албански граждани. Образувано е досъдебно производство под наблюдение на Окръжена прокуратура Кюстендил.
Това е пореден случай на използване на дете в трафикирането на наркотици и втори само за последните четири месеца, разкрит от митнически служители.

На Митнически пункт- Гюешево вчера е задържана и българска гражданка, опитала се да внесе в страната 250 таблетки упойващо лекарствено средство. Лекарствата са били скрити по тялото на жената и са открити при извършен личен преглед. Случаят е поет от разследващ митнически инспектор.