Бави се плащането на помощта за отопление с твърдо гориво
Бави се плащането на помощта за отопление с твърдо гориво / Дарик Кюстендил, архив

За забавяне на изплащането на първия транш на помощта за отопление с твърдо гориво, съобщи читателят на Дарик Нюз Виолетка Христова от Кюстендил. Той е трябвало да бъде изплатен до 15- ти декември миналата година.

"От Социални грижи казват, че не знаят кога ще се изплати сумата. Звънях в Министерството на труда и социалната политика, от там казват, да наредени са парите, от тук казват не са, кой лъже? До края на януари трябва да се изплати и втория транш на помощта за отопление. Ежемесечно в Кюстендил се бавят плащанията и за детските надбавки и социалните помощи", коментира пред Дарик г- жа Христова. Тя е единствената работеща в семейството.

"Взела съм дърва, които не съм платила. От фирмата ме търсят всеки ден, искат парите, защото били преведени на 15- ти декември. Казват ми- ти ме лъжеш, а пари няма", допълни Виолетка Христова.

От Социално подпомагане отказаха коментар по темата. По неофициална информация на Дарик, забавянето на плащанията за помощта за отопление са факт, защото няма потвърждение на сумите от държавния бюджет. В момента се изготвят платежните нареждания и при превод, сумите ще бъдат по сметките на хората, които имат право на тази помощ.

Очакваме официален отговор от Дирекция "Социално подпомагане" или МТСП.?