лабораторията, която бе разбита от полицията
лабораторията, която бе разбита от полицията / Дарик радио, Хасково
Обвиниха Руснака за притежание на наркотици
Руснак превърна квартирата си в Хасково в нарколаборатория
94659
Руснак превърна квартирата си в Хасково в нарколаборатория
  • Руснак превърна квартирата си в Хасково в нарколаборатория
Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем Дмитрий Стоянов на 38 г., руски гражданин, временно пребиваващ у нас, за държане на наркотични вещества без надлежно разрешително.   
 
Както Дарик съобщи първи, на 20 септември, в Хасково, в жилище, обитавано от Дмитрий Стоянов било извършено претърсване  и изземване. В апартамента, който обвиняемия ползвал под наем, били открити и иззети различни вещества, използвани за производство на наркотици - дестилирана вода, противогази, натриева основа, везни,  котлони, фосфор, 36 литра друг разтвор, стъклена купа с остатъчно вещество, реагиращо на метамфетамин, и 20 броя стъклени епруветки с различна вместимост.

Установено е, че жилището било оборудвано като лаборатория за производство за синтетични наркотични вещества. Същия ден при проверка в лек автомобил, марка „Ауди А6“, управляван от обвиняемия Дмитрий Стоянов, по-известен с прякора си Руснака, били открити и две топчета от бяло кристално вещество, което при направения полеви наркотест реагирало на метаамфетамин.
 
Задържаха Руснака в Хасково, разбиха нарколаборатория

Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Спрямо него в Районна прокуратура-Хасково се води и друго досъдебно производство за това, че на 20 септември 2017 г., в Хасково управлявал лек автомобил, марка „Ауди А6“, без да притежава съответно свидетелство за управление на моторно превозно средство, като деянието е извършено в едногодишния срок от наказването му за същото по административен ред. 

До момента Руснака е осъждан многократно, включително и за държане на наркотични вещества, като настоящото деяние е извършено в изпитателния срок за предходно осъждане, съобщиха от прокуратурата.