хванати хапчета на Капитан Андреево
хванати хапчета на Капитан Андреево / Агенция

Нов опит за пренасяне на контрабандни медикаменти предотвратиха осуетиха на ГКПП-Капитан Андреево. На входящо трасе на Капитан Андреево пристига лек автомобил марка „BMW" с  регистрация на Република Косово, в който пътували от Турция през България двама косовски граждани.

Хванаха 8 500 таблетки за отслабване на границата

Пред митническите служители, шофьорът на автомобила е декларирал, че пренася 47 чифта мъжки спортни обувки, които са задържани за поставяне под митнически режим, след което митническите служители извършват физическа проверка на автомобила и багажа на пътниците.

Митничари намериха 2 190 000 бандероли за цигари

При проверката на различни места между личния багаж, са открити 441 опаковки лекарствени продукти, предназначени за лечение на тежки форми на акне, шизофрения, репродуктивни проблеми, при химиотерапия и други.

Хванаха контрабандна валута на Капитан Андреево

В една от чантите са открити и фактури за закупените лекарства на обща стойност 38 817 турски лири, с левова равностойност от 16 730  лева. Установено е, че медикаментите са собственост на шофьора, срещу който е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Контрабандните медикаменти са задържани, както и автомобилът, с който е извършено нарушението.