/ Снимка: Дарик
6 месеца условно с 3 години изпитателен срок получи 28-годишен мъж от Хасково, който на 20 февруари удари няколко пъти полицай. Тогава автопатрул бил извикан за скандал в апартамент.

В Хасково: Отложиха делото на уволнен полицай

В информацията се казвало, че момче и момиче се карат. Пристигналите на място полицаи констатирали, че Митко Кьосев е пиян, с 2.42 промила алкохол в кръвта. Той отказал да се подчини на полицейските разпореждания.

Бил отведен към патрулката, където ударил с глава полицаят от Охранителна полиция Владимир Ашиков. Малко по-късно на път за Спешна помощ Кьосев ударил с крак отново младши инспектора.

Първоначално разследването започна като бързо производство, а по-късно бе преобразувано в досъдебно. От прокуратурата поеха ангажимент да съобщават за случая. Това обаче, не стана.

Едва сега се изясни от интернет страницата на Районен съд Хасково, че казусът е приключил със споразумение. Прокуратурата и защитата са се споразумели за 6 месеца условно с 3 години изпитателен срок.    

От решението става ясно, че подсъдимият е псувал, обиждал полицейските служители с думите: „Поздравете майките си, бе мишки и изчезвайте оттук“, „Поздравете майките си от мен, п…лчета мръсни.“, „Ще ти изкарам червата." От държавното обвинение казват, че престъплението се отличава с изключителна дързост.