Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания
Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания / Община Габрово

По повод новопостъпили сигнали от Маринела Лазарова и Йорданка Георгиева, както и от Дирекция „Социално подпомагане“ - Габрово, днес се проведе съвместна среща между представители на полицията и двете прокуратури - Районна и Окръжна, на която се взе решение за разширяване обхвата на извършваната проверка.

Серия от уволнения заради неадекватната грижа към децата в центъра на ул. „Хризантема”

„По разпореждане на наблюдаващия прокурор предстои да бъдат проверени действията и на всички длъжностни лица, на които е вменен контрол върху двата центъра за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания на територията на Габрово, чийто ръководител е била Маринела Лазарова. Предстои да бъде изяснено извършвани ли са били проверки на място в центровете от съответните длъжностни лица и с каква честота, респективно какви констатации са били направени.", са казва в разпространено от Апелативна прокуратура-Велико Търново съобщение.

Как започва разривът между бившата шефка на центъра за деца с увреждания и служителите й?

До момента са снети обяснения от служителите в дом ул. „Хризантема“. Установена е самоличността на лицата - служители и деца, които са заснети в предоставения на Районна прокуратура-Габрово  видеоматериал. Приложени са документи за заеманата длъжност от заснетите служителки, правата и задълженията им, произтичащи от длъжностните им характеристики. Продължава проверка на документацията, свързана със здравословното състояние на децата, потребители на социалната услуга.