/ ThinkStock/Getty Images

Трима мъже са осъдени ефективно за извършени през първите две седмици на месец май 2016 година кражби. Стойността на задигнатото е малко над 5 000 лева. Присъдите на Аделин, Митко и Георги са приведени в изпълнение, съобщиха от Районната прокуратура в Габрово. Тримата трябва да платят 4932 лева обезщетение за причинени имуществени вреди. 

Полицията работи по разкриване на извършителите на кражба от фирмен склад в Габрово

Аделин е с най-строга присъда. Той ще лежи четири години при строг режим и ще плати глоба от 400 лева. Две години и четири месеца е присъдата на Митко, а наказанието на Георги е една година и шест месеца, също при строг режим.

Трима младежи са задържани за серия кражби в Севлиево и Габрово

Тримата разбили врата на сграда на ул. "Никола Маринов" в Габрово и с лек автомобил успели да изнесат седем метални капака с различни размери, шест предпазители, шини и прекъсвачи за ел. табло, трифазен електромер, кабели, превключватели, контактори, капаци за шахта с различни размери, решетка за канал, рамки за прозорци от винкел с различни размери, метални врати за шкаф, метални тръби, разклонителни кутии, луминисцентна лампа, двукрила метална врата и ъглошлайф.