Апелативният съд във Варна
Апелативният съд във Варна / netinfo
Варненският апелативен съд остави без уважение жалбата на Стефан Стефанов против определение за задържането му под стража, издадено от Окръжен съд-Добрич на 7 ноември тази година.  Той е обвинен в притежанието и разпространението на високорискови наркотични вещества.

Наказателното преследване спрямо 24-годишния мъж е започнало като бързо производство на РУП в Каварна, след като 4 ноември тази година, в дома му в морския град органите на реда открили близо 500 грама марихуана, амфетамин с тегло 1,80 грама и метамфетамин - 32,5 грама.

Осъдиха млада жена за разпространение на наркотици

В хода на бързото производство на Стефанов е повдигнато обвинение, че на същото място е разпространил 5,46 грама марихуана.

Той е неосъждан, работи и е пред завършване на висшето си образование. Съдът оцени обаче иззетите значителни количества наркотични вещества и факта, че е бил задържан в момент на разпространение, което поражда висока обществена опасност и реален извод, че може да извърши престъпление. Варненският апелативен съд потвърди първоначалния му арест и определението е окончателно.