СУ „П. Р. Славейков“ посрещна гости от пет държави по международен проект
СУ „П. Р. Славейков“ посрещна гости от пет държави по международен проект / СУ "П.Р.Славейков"
Средно училище „П. Р. Славейков“ е избрано от Търговско-промишлена палата – Добрич за съвместно представяне на проект „SUDEGO: Целите за устойчиво развитие на ООН“, финансиран от програма „Еразъм+“ на ЕК, съобщиха от школото. По този повод в училището се е провела  конференция с участието на д-р Пиетро Рани и Делия Зингарели от ЕРФАП – Лацио от Център за професионално образование и обучение в Рим /водещ партньор на проекта/,  преподаватели по биология, физика, английски език, математика, журналисти и социолози от Финландия, Северна Ирландия и Каталуния – Испания. От българска страна са присъставли представители на ТПП и на бизнеса от Добрич, разказват от училище „П.Р.Славейков“.

В конфепренцията са участвали 31 ученици от 9, 10 и 11 клас, които са показали пред гостите добра практика по една от целите на проекта, с презентацията „Изграждане на позитивно отношение към природата чрез екологично възпитание“. Презентирането на дейностите по една от целите на проекта е било на английски език, а учениците от училището – домакин са впечатлили гостите с перфектните си езикови познания.

СУ П. Р. Славейков посрещна гости от пет държави по международен проект
СУ "П.Р.Славейков"

Проектът SUDEGO е бил представен от д-р Пиетро Рани, който е разработил платформата с всичките й цели.

По време на посещението си в добричкото училище гостите са посетили урок с програмата Енвижън в 1 а клас и са разгледали класните стаи.