Областна администрация Добрич
Областна администрация Добрич / Дарик Добрич
В зала „Европа“ на Областна администрация-Добрич ще се проведе информационен семинар за новите моменти в Стратегията за корпоративната социална отговорност и Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика. На него ще бъде представена и мярката „Продукт на социално предприятие“. Началото е от 10.00 ч.

Поканени за участие са представители на общините, на работодателските организации и синдикатите, на неправителствени организации, работещи в сферата на социалните услуги. Форумът ще бъде открит от заместник-министъра на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова.

Събитието е част от Оперативния план на Министерството на труда и социалната политика за 2019 г. и Управленската програма на правителството - дирекция „Жизнено равнище, демографска политика и социални инвестиции“ на МТСП, съвместно с Центъра за развитие на човешките ресурси и регионалните инициативи. Семинарът цели обсъждане на дейности за по-нататъшно развитие на политиките, програмите и мерките в сферата на доходите от труд, жизнено равнище, социална икономика и демографско развитие на населението.