/ netinfo
С единадесет  награди, в това число и Гран при, се завърнаха младите поп изпълнители от Студио „Сарандев” от участие в Международния детски фестивал на изкуствата на английски език “Светът в детските длани” 2018, провел се в Балчик. Те се състезаваха в номинация „Вокал”, в която мериха сили талантливи певци от България и Русия, разпределени в четири възрастови категории.

Певците на Студио "Сарандев" обраха наградите на фестивала на изкуствата "Трикси"

Четиричленно международно жури присъди Гран при за дуета Димитрина Германова и Росен Петров, пет първи награди - за Мартин Стоянов, Росен Петров, Димитрина Германова, Александър Петров и Стефани Маринова, три втори награди - за Преслава Тодорова, дуета Денислава Димитрова и Мартин Стоянов и дуета Петър Стоянов и Преслава Тодорова,  две трети - за Цветелина Владева и дуета Елеонора Иванова и Габриела Назърова.

Десетото юбилейно издание на фестивала стартира с дефиле и с официално откриване, в което акцентът бе атрактивен музикално-театрален спектакъл на английски език, в който активно участие взеха и певци от Студио „Сарандев”.

Девет награди от четири конкурса за възпитаниците на Студио "Сарандев"

Вокалният педагог на Студио „Сарандев” Елена Карабельова проведе два майсторски класа по вокал като част от фестивалната програма. Фестивалът „Светът в детските длани” се проведе под патронажа на кмета на Балчик  Николай Ангелов и Регионалното управление на образованието в Добрич.