Борис Ангелов Иванов
Борис Ангелов Иванов / МВР
Продължава издирването на затворника, избягал в четвъртък от мандра край Ловеч. Рецидивистът Борис Иванов работил в цеха като чистач. Полицаите претърсват територията на две области - Ловеч и Добрич, тъй като затворникът е родом от село Полковник Иваново, община Добричка. Проверяват се автомобили в района. Екипи на полицията има на входовете и изходите на двата града.

Полицията апелира хората, които имат информация за него, да подават сигнали. Борис Иванов е на 48 години, среден на ръст, с кафяви очи и къса, черна коса. Той е с нормално телосложение, продълговато, леко мургаво лице, правилен нос, високо чело, а на врата си има татус – червена целувка. От полицията призовават хората, които имат допълнителна информация за издирвания или го забележат,  да се обадят на тел. 112 или да сигнализират в поделение на МВР, като анонимността им е гарантирана.

Иванов избяга в едва втория си работен ден в мандрата. Други трима затворници се опитали да го спрат, но не успели. Заради случилото се обаче те също понасят наказания, съобщава NOVA. По първоначална информация мъжът е бил настанен в затворническо общежитие от отворен тип и е работел през деня.

3 април: Двама затворници избягаха от Софийския затвор след въоръжено нападение (СНИМКИ)

Заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов съобщи пред медиите, че затворникът Борис Иванов и е осъден за блудства и кражби. Избягалият е с постоянен адрес в Добрич и е в ловешкия затвор от 2011 г., където излежавал 13-годишна присъда. "Изтърпял е 7 години от наказанието си и това е дало възможност неговият режим да бъде сменен и той да бъде преместен от общежитие от открит тип", обясни зам.-министърът. Преди месец 48-годишният мъж е преместен в общежитието и през деня е чистел халета в бившо млекопреработвателно предприятие, където е бил абсолютно неохраняван.

Затворник избягал от работа, наказват го със строг режим
 
В момента има около 800 човека, които са в общежитията и работят. Няма как до всеки от тях да има надзирател, каза още Проданов. От една страна условията за работа в затворите са ограничени и продукцията трудно може да е конкурентноспособна. Затова обществото може би трябва да преосмисли този модел на работа, посочи Проданов.