Добрич е често без вода напоследък
Добрич е често без вода напоследък / снимка: Dariknews.bg
Кметът Йорданов към ВиК: Търпението на Добрич се изчерпа!
В община Добрич е подготвено официално писмо до МРРБ, с което общинските власти настояват министерството да се намеси в решаването на водните проблеми на града, които се задълбочават в последно време, научи Дарик.

В писмото се казва, че общината отчита, че водопроводите са стари и често аварират.  В същото време обаче е нужна по-добра организация на работа във ВиК-Добрич, своевременно уведомяване на населението за липсата на вода и своевременно отстраняване на авариите. Искането в писмото е принципалът да се намеси, защото комуникацията между ВиК и общината е много трудна.

Писмото ще бъде изпратено до министър Нанков още днес. 

В същото време кметът на Добрич Йордан Йорданов написа гневен пост във фейсбук страницата си по повод задълбочаващите се проблеми с водоподаването на Добрич. По думите му е крайно време държавата да обърне внимание на собственото си ВиК дружество. "Търпението на Добрич се изчерпа! И то като водата. Това което се случва в последните месеци не може да получи логично обяснение, въпреки желанието ни за толерантност и разговори", написа кметът.

"Ръководството на ВиК дължи отговор какво точно НЕ се прави в Добрич, за да се стигне до там, че дни наред града ни да е без нормално водоподаване. Като не може да отговори адекватно, въпроса задавам на Министерството. 



Отговор трябва да получим, защото детските градини и ясли, болницата, ДКЦ-та и всяко едно домакинство е потърпевш от липсата на адекватно решаване на проблемите на ВиК", заявява Йордан Йорданов.

Междувременно живеещи в 8-етажния блок на ул."Цар Петър" 2 сигнализираха в Дарик, че около 50 часа са били без вода. Едва днес към обяд водоподаването е възстановено.