/ ThinkStock/Getty Images
Община Добрич получи наградата "Достъп до добра храна" в категория "Общинска политика" през 2017 година
Община Добрич се включва в Националната седмица на достъпа до добра храна, посветена на 16 октомври - Световния ден на прехраната, с цел да формира хранителна грамотност у българите. Седмицата се организира от Фондациите „Българска Месна Традиция” и „Евро-Ток България”.
 
Община град Добрич се присъединява към идеята, като организира на 18 октомври от  11.00 часа събитие в хлебопекарна „Ради Бред” в кв. „Добротица”. Ще се включат децата и учениците от Центъра за настаняване от семеен тип №3. Те ще имат възможността да се срещнат с производителя и да научат от технолог и майстор тайните на качественото производство на добрия хляб.

Детската млечна кухня в Добрич с нови придобивки

Община град Добрич получи Наградата „Достъп до добра храна“ през 2017 година в категория „Общинска политика” - за проактивна общинска продоволствена политика, приобщаваща училищата, детските градини, местните производители и общности.
 
Националната седмица на достъпа до добра храна се организира за първи път. Тя включва общински форуми, ученически дебати, открити кухни и пазари, срещи с производители. Символът на Националната седмица е зеленият картон, а смисълът - да вдигнем зелен картон за добрата храна, обясняват организаторите.