китаристите от "Радуга" - Саратов
китаристите от "Радуга" - Саратов / Община Добрич
Изпълнители от детския ансамбъл китаристи „Радуга“ ще гостуват в Добрич заедно с преподавателя си Виталий Ганеев. Младежите са възпитаници на детската музикална школа №19 в град Саратов, Русия. Въпреки младостта си вече са били многократни победители в международни конкурси, сред които ІІ международен конкурс на изпълнителите на класическа китара „Viva guitarra“ (гр. Курск), ХІІ международен конкурс-фестивал „Ренесанс на китарата“ (гр. Гомел, Беларус) и други. Младите музиканти са стипендианти  на поименната стипендия на губернатора на Саратовска област.

Фермерски пазар за чиста храна отваря врати на 21 септември в Добрич

Преподавателят им Виталий Ганеев е кандидат изкуствовед, лауреат на международни конкурси, лауреат на премията на фонд „Руско изпълнително изкуство и победител в руския национален конкурс „Най-добър преподавател в детска школа за изкуство – 2015“, професор на Руската Академия на естествознанието.

25 септември - неучебен за всички ученици от Добрич

В Добрич руските музиканти ще гостуват от 23 до 27 септември. Добричлии ще могат да се запознаят с таланта на Алексей Федотов и Артур Маркарян на 25 септември. Гостите ще се включат в програмата за празника на града с концерт в парк „Св. Георги“ (пред сградата на музея) от 17.30 ч. Виталий Ганеев ще проведе майсторски клас по китара на 26 септември в СУ „Климент Охридски“. Гостите от побратимения на Добрич град Саратов ще изнесат концерт и в КК „Албена“ на 24 септември.