/ Дарик Добрич
В община Добрич заседава Щабът за изпълнение на общинския план за защита на населението при бедствия и аварии по повод подготовката за зимния период. Ръководители на ведомства, фирми и организации докладваха за готовността си да посрещнат зимата.

В залата обаче не присъстваха представители на някои от най-важните за града дружества - ВиК, сметопочистващата „”Еф Си Си”, Първо районно управление на МВР, Пожарната и др. Бе дадено уверение, че техните доклади ще бъдат предадени в общината.

От Енергото информираха, че за зимния период са в готовност 15 специални автомобила и 10 аварийни екипа за града.  

Изразена бе загриженост, че дейностите по водния цикъл през студените месеци ще доведат до възникването на повече аварии по електроразпределителната мрежа, които при отрицателни температури се отстраняват трудно. Подобно притеснение бе изказано и от газовата компания.

Предложено бе в зимните месеци да има по-малко строително-монтажни работи по цикъла, за да се улесни работата на другите дружества. Кметът Йордан Йорданов увери, че до края на декември 90-95% от изкопните дейности по водния цикъл ще бъдат приключени.

Подобриха условията на работа в МБАЛ-Добрич по проект

Отоплителните инсталации в социалните и културните институции са подготвени за зимата. Все още някъде продължават изпитанията, но всички нужни ремонти са направени. От учебните заведения само в у-ще „Стефан Караджа” се подменя котелът, в момента текат 72-часовите проби.

Всички останали училища имат готовност за ниски температури. Всички детски заведения се отопляват на газ и нямат друга алтернатива.  В момента се ремонтира отоплителната система в Органовата зала, там предстои и реконструкция на покрива.

МБАЛ-Добрич има собствен снегорин за почистване на двора и подходите. Отоплителната инсталация е в добро състояние, наличният автомобилен парк е в готовност,  порверени са пожарните хидранти. Ел. захранването се извършва по две вериги, има и дизелов агрегат, хидрофорната уредба е в добро състояние.

Управителите на ДКЦ 1, ДКЦ 2, Пътнически и Автомобилни превози  заявиха, че нямат сериозни проблеми по зимната подготовка на дружествата.