АлбенаАД се представя на финансов форум във Франкфурт
АлбенаАД се представя на финансов форум във Франкфурт / netinfo
Изпълнителният директор на „Албена”АД Красимир Станев и зам.-директорът „Продажби” Йовка Страшилова ще участват в най-големия финансов форум в Европа – ежегодния Форум на германския капиталов пазар. Той ще се проведе на 10, 11 и 12 ноември във Франкфурт.

За първи път специален гост на форума ще бъде Българската фондова борса, съобщават на сайта на борсата. В рамките на форума на 10 ноември се организира “Ден на България”. Ще бъдат представени капиталовият ни пазар, условията за инвестиране в България и 14 от водещите български публични компании, сред които и „Албена”АД.

Презентацията на цялостната дейност на дружеството ще бъде насочена към инвеститорската общност в Германия, каза за Дарик Йовка Страшилова.

Финансовият форум във Франкфурт на Майн се организира съвместно от “Дойче Бьорзе” и Банковата група “КфВ Мителщандсбанк”. Целта му е да събере на едно място представителите на германски частни и публични компании, банки, институционални инвеститори, инвестиционни посредници, консултантски фирми.

Йовка Страшилова съобщи още, че през 2009 година отново се очаква ръст на броя на румънските туристи, които посещават „Албена”. Това е станало ясно по време на провелата се в края на октомври в Букурещ туристическа борса. Там комплексът е презентирал офертите за Великден, абитуриентските балове и лято`2009 година. Проведени са срещи с туроператори и са сключени договори за новия туристически сезон. Йовка Страшилова припомни, че през тази година за румънския пазар е отчетен ръст от 30% в сравнение с 2007 година.