15 години затвор при първоначален строг режим за Димитър Радев, постанови съдът.
15 години затвор при първоначален строг режим за Димитър Радев, постанови съдът. / Снимка: Дарик-Бургас
Мотивът за престъплението: Ревност и спирт
55-годишният Димитър Радев от Бургас, уби от ревност приятелката си - рускинята Наталия Стаматова (на 56 г.) ще трябва да плати общо 140 000 лева кръвнина на двете й деца. Това постанови Върховният касационен съд. Магистратите потвърдиха и присъдата от 15 години затвор при първоначален строг режим за Радев.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
 
13,4 г. затвор за рецидивист, убил старец за златно имане

Димитър Радев е обвинен за това, че призори на 5 октомври 2015 г. след пиянски скандал, преби до смърт Наталия. Той е причинил на жената остър травматичен субдурален кръвоизлив и мозъчна контузия. По-късно стана ясно, че в кръвта на жертвата имало рекордните 3,92 промила. Той бил с 2,42 промила.

Първоначално Радев направи пълни самопризнания и заяви, че всъщност обичал приятелката си, но бил разгневен заради безкрайните и похождения, но после се отрече от думите си и обяви, че не той е извършил престъплението.

Обяснил, че вечерта двамата се черпили с алкохол, но поредната бутилка свършила и той отишъл да купи спирт. Щом се върнал я открил мъртва. Според съда, събраните доказателства сочат по несъмнен начин, че той е автор на престъплението.