ИЗБОРИ секция
ИЗБОРИ секция / БГНЕС
В община Сливен изборният ден започна в нормална обстановка, съобщи за БТА говорителят на Общинската избирателна комисия Стелли Стефанова. В някои секции не са се явили членове, които своевременно са били заместени.
 
Общо 116 926 са избирателите в населените места и общините в Сливенска област, където ще се произведе втори тур на изборите за кмет на община и кмет на кметство, съобщиха от областната администрация. От тях 102 628 са избирателите в община Сливен и 11 081 - в община Твърдица, които имат право да отидат отново до урните за избор на общински кмет. Част от тях ще избират и кмет на 7 населени места в община Сливен и на 2 - в община Твърдица.
 
В община Котел ще има балотажи за кмет на кметство в село Жеравна и в село Ябланово, общият брой на гласоподавателите е 2851. В община Нова Загора единствено в село Еленово ще има втори тур. Там избирателите по списък са 366 души.
 
Избирателите в община Сливен могат да упражнят вота си в 187 секции. В общо 13 от тях ще се гласува и за кметове на седем села. В община Твърдица секциите са 19. В четирите секции в град Шивачево и в 2-те в село Сборище ще се гласува и за кмет на кметства.
БТА