Айтос убийство
Айтос убийство / Снимки: Лалка Димитрова
Убийство за удоволствие
96112
Убийство за удоволствие
  • Убийство за удоволствие
Две момчета на 16 и 20 години са задържани за зверско убийство в Айтос, съобщиха от прокуратурата. Ясен Стойчев и Желязко Данчев умъртвили 70-годишния Асен Пуров по прякор Доктора с цели 32 удара с нож. Възрастният човек понасял юмруците и ритниците на младежите по цялото си тяло.
 

Красимира Кателиева и Калоян Калоянов
Шефът на полицията в Бургас Калоян Каоянов: Мотив не открихме

Престъплението е извършено на 2 февруари в изоставена постройка в ромския квартал на града. “Жертвата е лежарла на земята. Човекът е спял и не е предполагал, че момчетата са способни на подобно нещо. Задържаните признават, че са извършили деянието. Действали са за удоволствие, убили са го докато той е лежал. Убийството е изключително брутално и цинично”, каза пред журналисти говорителят на окръжната прокуратура, Красимира Кателиева /на снимката по-горе/.
 

70 - годишен открит със счупен череп в Айтос, тялото - в необитаема къща
 

Айтос убийство
netinfo

Единият от задържаните не е стъпвал в училище до този момент. Имал осем братя и сестри. Не е имал провинения, обяви от своя страна директорът на ОД на МВР ст. ком. Калоян Калоянов. “Вторият е ходил на училище – до втори клас. Регистриран е с една проява в миналото за кражба на метални отпадъци. До този момент не сме установили никакъв мотив за извършване на престъплението”, каза Калоянов. По думите му, преди и след убийството и двете момчета са пили алкохол.
 

Айтос убийство
netinfo

Асен Пуров беше открит мъртъв с фрактура на черепа в необитаема къща на ул. „Алеко Константинов“ в Айтос. Безжизненото тяло намерила 9-годишната Лиляна, която влязла в имота да си играе. Домът на един от задъжаните пък се намира точно пред къщата, в която е било извършено убийството. Ножът, с който момчетата налагали пенсионера е бил хвърлен в шахта в двора.
 

Хомосексуалист, заклал любовник, иска да излезе предсрочно от затвора
 

Айтос убийство
Ножът, с който тялото на Пуров е било прободено 32 пъти - укрит в шахта

"Беше добър и тих човек, но живееше по-зле и от куче. Беден човек беше, не са го убили за пари", коментираха в ромската махала на Айтос пред репортер на "Дарик" - Бургас. Пуров има семейство - син и дъщеря, които живеят в града, но от години не поддържат каквато и да била връзка, казаха още съседи на един от задържаните. Порутената къща обитавал от началото на зимата.

Утре от прокуратурата ще поискат налагането на постоянен арест спрямо Стойчев и Данчев. Още от Кателиева и Калоянов, и репортаж от мястото на събитието, чуйте в звуковия файл: