Протест Слънчев бряг
Протест Слънчев бряг / Снимки: Лалка Димитрова

Слънчев бряг изригна с мощно парти до "Какао" срещу проверките на институциите за високи децибели в курорта. Повече от 500 меломани, сред които и цели семейства с малки деца, изразиха недоволството си с танци и мощни свирки, подгрявани от гостуващ DJ.

Слънчев бряг: Искат спешна среща с премиера

Бармани, сервитьори, стриптизьорки, охранители и хостеси в нощни клубове също се включиха в митинг-хепънинга. 

Протест Слънчев бряг
Снимки: Лалка Димитрова

Събитието е ограничено от метални прегради, а районът се охранява от почти сто полицаи.

Протест Слънчев бряг
Снимки: Лалка Димитрова

Протест Слънчев бряг
Снимки: Лалка Димитрова

Проверяват се водачите на всички преминаващи в близост автомобили. Патрули са разположени и при входно-изходните точки на комплекса. Слънчев бряг буквално ври от служебни коли на полиция и жандармерия.

Премиерът за протестите в Слънчев бряг: Това е демокрация

Протест Слънчев бряг
Снимки: Лалка Димитрова

Преди дни над 600 души блокираха централен булевард и входа на комплекса "Слънчев бряг". Те протестираха срещу организираните от Симеонов среднощни акции, при една от които беше иззета озвучителна техника на заведение. Протестиращите тогава поискаха помощ от премиера Бойко Борисов, като скандираха "Оставка" и "Бойко, спри Валери".

Стотици блокираха движението в Слънчев бряг, искат "Валери да си ходи" (СНИМКИ/ВИДЕО)

Един от организаторите на нестандартната демонстрация, Иван Дончев - управляващ съдружник в Cacao Beach, заяви, че основното искане е за открит диалог по темата с шума в Слънчев бряг и търсенето на съдействие от отговорните институции.

Протест Слънчев бряг
Снимки: Лалка Димитрова


“Всичко, което искаме, е диалог по темата, въз основа на който заедно да изградим стратегия за развитие на този комплекс, а и на Слънчев бряг като цяло. Тази саморазправа в пика на сезона трябва да спре. Не може един човек да налага собствената си интерпретация на закона и да казва, че той е държавата. Г-н Симеонов наистина представлява държавата, но трябва да се отнася и с уважение към работещите, и към туристите, имайки предвид, че в момента е пикът на сезона. По наши данни над 250 000 души идват в курорта всяко лято само и единствено с цел да се забавляват през нощта. Това са статистики на база посещаемост на клубовете в региона. В момента държавата казва на всички тези хора – Не ви искаме тук. А къде очаква да отидат? Гоним ги от българското Черноморие ли?”, коментира Дончев.