Последният концерт на "Петлите" предизвика фурор
Последният концерт на "Петлите" предизвика фурор
Ръководителят на Формацията издаде подробности около новия си проект

Спектакълът “Легендата” за мома Руса и змея на ТФ "Петлите" препълни залата на Държавната опера в Бургас във вторник вечерта. С бурни овации, просълзени лица, изправени на крака - така публиката реагира на финала на едно от най-добрите представления на уникалната за България формация. Като дългогодишен партньор Дарик радио Югоизток за пореден път подкрепи формацията.  

На сцената оживя магичната история за мома Руса и змея, който се влюбва в хубавицата и иска да я отвлече. Змеят се превръща в млад момък и я ухажва настойчиво.

Пред изправената на крака публика,  ръководителят и създател на "Петлите" Георги Димитров обяви и новата задача, с коят още отбележи 30 си рожден ден. През май месец в Бургас с грандиозно събитие ще бъде представена неговата книга, която ще разкаже за живота му и чудото на големите мечти, осъществили се, въпреки всички бариери. 

георги димитров

петлите

Вержиния Иванова, която спечели конкурса „Мисис Бургас“ за 2018 г., е жена със сърце, която не може да остане безразлична към каузата на танцова формация „Петлите“. А тя е - интеграция и равноправие на децата, които имат тежкия житейски жребий да раснат без родители.

петлите

По инициатива на Иванова претендентките за престижната титла за тази година присъстваха на представлението. С нейната финансова подкрепа красавиците се насладиха на мащабното представление, което съчетава по модерен и съвременен начин в едно цяло народни танци и пиротехника.

По идея на Вержиния на представлението бяха деца и родители от ЧНУ „Д-р Мария Монтесори“. На самата гала вечер „Мисис Бургас 2019“ красавици и гости събра пари, за да бъдат подкрепени идейните и изграждащи младите хора проекти на ТФ „Петлите“.

петлите



Спектакълът е дело на екип от професионалисти. Той е по идея на ръководителя на формацията Георги Димитров и на Николай Парушев. 
Хореография е Десислава Скъкълова, Николай Парушев и Кристияна Гюрова, а костюмите са Камелия Цонева и Атанаска Маринова. 
Визията е на Стела Иванова. Спектакълът "Легендата" е изграден по модерен и съвременен начин, в който ще се потопите в модерна сцена, много пиротехника и 15 талантливи деца, които ще ви въведат в легендата за мома Руса и змея.

 

 

 

Публикувахте от Танцова формация ПЕТЛИТЕ в Петък, 22 февруари 2019 г.