Млади музиканти срещу насилието сред връстниците им
Млади музиканти срещу насилието сред връстниците им / netinfo

Клуб „Противодействие на Младежката Престъпност” към Сдружение „Младежки Глас” организира дискусия на тема „Превенция на младежката престъпност” заедно със Славейка Николова –секретар „Съвет наркотични вещества” в Бургас и ученици от музикалното училище „Панчо Владигеров”. 

„Полицията трябва да е приятел, на когото можем да се доверим при насилие. Максималното съдействие и информация, които можем да предоставим помага за предотвратяване на следваща злоупотреба”, каза Константин Каикчиян - председателят на клуб „Противодействие на Младежката Престъпност”.

Веселин Долапчиев – зам.председател на клуба към Сдружение „Младежки Глас” сподели, че организацията има за цел да интегрира по-лесно младите хора в обществото.

Свидетели или потърпевши от насилие и натиск, учениците изказаха своето лично мнение и споделиха наблюденията от случващото се около тях. Чрез осъществената дискусия учениците от училище „Панчо Владигеров”  разказаха своите проблеми и получиха нужната информация и съвет как по-лесно да разрешат споровете и проблемите по между си без проява  на агресия.

От началото на месец май предстоят срещи с групи ученици в Българово, Несебър, Пловдив, Русе и други градове в цялата страна.