Млади музиканти срещу насилието сред връстниците им

Млади музиканти срещу насилието сред връстниците им
Млади музиканти срещу насилието сред връстниците им

Клуб „Противодействие на Младежката Престъпност” към Сдружение „Младежки Глас” организира дискусия на тема „Превенция на младежката престъпност” заедно със Славейка Николова –секретар „Съвет наркотични вещества” в Бургас и ученици от музикалното училище „Панчо Владигеров”. 

„Полицията трябва да е приятел, на когото можем да се доверим при насилие. Максималното съдействие и информация, които можем да предоставим помага за предотвратяване на следваща злоупотреба”, каза Константин Каикчиян - председателят на клуб „Противодействие на Младежката Престъпност”.

Веселин Долапчиев – зам.председател на клуба към Сдружение „Младежки Глас” сподели, че организацията има за цел да интегрира по-лесно младите хора в обществото.

Свидетели или потърпевши от насилие и натиск, учениците изказаха своето лично мнение и споделиха наблюденията от случващото се около тях. Чрез осъществената дискусия учениците от училище „Панчо Владигеров”  разказаха своите проблеми и получиха нужната информация и съвет как по-лесно да разрешат споровете и проблемите по между си без проява  на агресия.

От началото на месец май предстоят срещи с групи ученици в Българово, Несебър, Пловдив, Русе и други градове в цялата страна.