/ ThinkStock/Getty Images
Полети към пет нови дестинации ще осъществява Летище Бургас през предстоящия сезон. Това са Херсон в Украйна, Дърам във Великобритания, Бейрут в Ливан, Неапол в Италия и Буфарик в Алжир, пише capital.bg.

Авиокомпаниите, които не са обслужвали летище Бургас миналата година, но ще изпълняват полети това лято, са 4: Wideroe, GetJet, I Fly и Jet2.com. Wideroe представя три дестинации в Норвегия (Олесун, Трондхайм и Тромзо), а GetJet и I Fly ще летят съответно до Вилнюс и Москва. Полети стартира и британската Jet2.com, която ще свърже Бургас с 9 летища във Великобритания: Белфаст интернешънъл, Бирмингам, Източен Мидландс, Единбург, Глазгоу, Лийдс Брадфорд, Лондон Станстед, Манчестър и Нюкасъл. 

Освен Обединеното кралство другите водещи пазари за аеропорта в Бургас отново са Русия, Германия и Полша и въпреки че "Фрапорт България" прогнозира спад на немския и руския пазар, компанията очаква увеличение на полетите от Великобритания, Полша, Чехия и Дания.


"Предвид историческите ръстове на пътникопотока през последните 3 години нашите очаквания за 2019 г. са за лек спад – в рамките на 8%. Намираме това за абсолютно нормално с оглед на засилващата се конкуренция от останалите туристически дестинации", обясни Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на "Фрапорт България", фирмата - концесионер на летище Бургас.